Cornulete cu gem si nuca

de katty in Dulciuri, 27 Dec 2016 | 5091 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 200 gr osanza
  • 460 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri otet
  • 10 linguri apa rece
  • gem de prune si nuci macinate ptr umplutura
  • zahar pudra ptr tavalit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu gem si nuca:

Amestecam osanza cu oul, zaharul pudra, apa si otetul. Adaugam faina cu praful de copt si framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il dam la rece 1/2 de ora. Impartim aluatul  in 8-10 parti egale. Intindem fiecare parte in forma de cerc pe care il taiem in 8 triunghiuri.Amestecam gemul de prune cu nuca macinata. Punem cate o lingurita de\in amestec la baza triunghiului.Rulam triunghiul spre varf, formand cornulete. Asezam cornuletele in tava. Dam tava la cuptorul preincalzit pana se albesesc ( 15 minute) Scoatem cornuletele si le tavalim prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti. Pastram cornuletele in cutii cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Braduti umpluti